PERCAYA KATA HATI


Selama ni..aku sering dengar..percayalah kata hati...sekiranya membuat sesuatu kebaikan tidak kiralah untuk diri sendiri, orang lain, agama dan negara..tapi kebiasaannya lebih kepada diri sendirilah kan...

Kenapa kita perlu percaya pada kata hati??bagi aku lah kan..sebab hanya kita sorang yang tahu hati dan perasaan kita macam mana...hanya kita saja yang tahu apa yang kita nak...apa yang kita rasa boleh buat atau tak boleh buat..

Dalam buat keputusan..memang kita perlu cari seberapa banyak penyelesaian yang sesuai..tapi yang kita harus pilih..hanya satu..dan itu memerlukan kata hati yang kuat....betul tak??

Tapi aku..ada masalah sikit bab buat keputusan..aku tak yakin dengan diri aku sendiri...dan itu adalah masalah terbesar dalam hidup aku selama aku hidup sebagai hamba ALLAH di atas muka bumi ini..terukkan??aku lebih senang memilih follow the flow saja...tiada perancangan yang mutlak telah aku tetapkan...

Untuk percaya pada kata hati ni..ia lebih kepada yakin kepada diri sendiri...percaya kepada kemampuan diri sendiri...tidak mudah terpengaruh dengan katakata orang lain...tidak mudah goyah dengan tekanan sekeliling..dan itulah diri yang aku ingin jadi..masih berusaha lagi ke arah itu.. :)

Namun...kalau kita benarbenar yakin dengan kata hati..jika kita benarbenar yakin ia boleh membawa kejayaan kepada diri kita..teruskanlah..TAPI!!pastikan ia berlandaskan akal fikiran yang waras...INSYAALLAH..pasti akan berjaya...:)
ASSALAMUALAIKUM

-------------------------------------

YF : Al-fatihah untuk arwah Syafiq Haniel 
yang menghembuskan nafas terakhir pada 4.40am tadi TT

Comments

Popular posts from this blog

Bibir Lembut Dengan Liquid Lipstick SoBella!

Ter’jatuh’ Hati Dengan Minyak Wangi Syahirah

Betul Ke Tudung Bawal Fareha Anti Kedut?